Selecteer een pagina

Zoals jullie misschien al wel hebben gezien heb ik afgelopen dinsdag een team coaching mogen doen voor een aantal studenten. Team coachings doe ik niet alleen, maar samen met een andere coach. Dat vind ik zo leuk om te doen, dat ik graag wat vertel over deze samenwerking.

Tijdens de opleiding tot Equine Assisted Coach is mij de gouden regel geleerd: werk je met meerdere mensen/paarden,  dan doe je dat met meerdere coaches. Toen ontmoette ik Margit (http://www.perpetuum-mobile.nu). Al gedurende het eerste blok deden wij enkele oefeningen samen. En dat was zo ontzettend leuk! Er was meteen een klik, het voelde meteen goed. Daarom hebben we deze samenwerking doorgezet. Wat het dan zo leuk maakt?

Samen kunnen wij meer
Met dat Margit en ik overeenkomsten hebben, zijn we ook heel verschillend van elkaar. Zo heeft Margit meer ervaring in het coach vak dan ik. Ik heb binnen mijn verschillende functies ervaring opgedaan in het bedrijfsleven. Margit is hartelijk en confronterend en ik zit boordevol positieve energie. Zo heeft Margit wat meer handvatten ter beschikking tijdens het coachen en stimuleer ik ons op het proces met de paarden te vertrouwen. Zo leren we continu van elkaar.

Verschillende achtergronden brengen verschillende netwerken
Margit en ik hebben niet allebei hetzelfde pad bewandeld. Hierdoor hebben we allebei andere ervaringen opgedaan en zijn we andere mensen tegen gekomen waarmee we onze netwerken hebben opgebouwd. Hoe fijn is het op het moment dat je ergens hulp bij nodig hebt, of wanneer je een product wil verkopen, je uit verschillende bronnen kunt putten!

Het samenwerken gaat vanzelf
Als een samenwerking goed is, dan vul je elkaar aan. Vier ogen zien meer dan twee, twee harten voelen meer dan één etc. Bij ons gaat dat heel natuurlijk. We hebben niet per se woorden nodig om elkaar te begrijpen. We gunnen elkaar daarbij de ruimte met veel respect en veiligheid.

Samen is leuker
Als Margit en ik weer samen mogen coachen vinden we dat vooral heel erg leuk. Na een dikke knuffel wisselen we tijdens de voorbereidingen ideeën uit en creëren hiermee onze eigen voorpret. Tijdens de sessie is het fijn om af en toe even bij elkaar te kunnen checken of dat wat je ziet of voelt ook is opgevallen bij de ander. En na een succesvolle sessie, ja dan volgt uiteraard de high five! Want ook successen vieren we samen!