Selecteer een pagina
Het is vrijdag en je staat met 1 been in het weekend. Op je werk is nog veel beweging. Trends als digitalisering  zorgen ervoor dat je je werk anders moet doen. Nog even de laatste deadlines halen, dan snel door naar huis om even wat te eten met je partner om vervolgens met vrienden naar de kroeg te gaan. Je neemt je voor het niet te laat te maken want zaterdagochtend staat er een sportwedstrijd op de agenda gevolgd door de verjaardag van je moeder. Voor je het weet is het weekend voorbij en wachten er nieuwe deadlines.

Zo houd je elke week weer een hoop ballen in de lucht. De samenleving vraagt veel van je. De verwachtingen liggen hoog en leggen veel druk op je schouders. Deze constante druk vraagt je prioriteiten te stellen, keuzes te maken en te focussen. Alleen zo is het mogelijk om je ballen in balans te houden. Dat is niet gemakkelijk en het lukt ook niet iedereen om de gewenste balans te vinden.

Regelmatig krijg ik een coachvraag over het herstellen van de balans. Samen met het paard werken we de situaties uit. Voor iedereen zijn die verschillend. Net als de oplossingen die men kiest. Maar een rode draad is wel: weet wat je grenzen zijn en durf ze aan te geven! Dus vraag jezelf eens af. Wat zijn jouw ballen? En hoe houd jij ze in de lucht?